Ryhmäliikunnat

LSTS tarjoaa monipuoliset ryhmäliikuntatunnit liikuntakeskuksille, työyhteisöille ja kaveriporukoille. Valitse tarpeiden mukaan mieleisesi tunti tai tunnit ja ota yhteyttä!

Les Mills -konseptin lisenssitunnit. Tunnit ohjataan vain tiloissa, joissa on mahdollisuus ohjata Les Mills -lisenssitunteja. BORN TO MOVE™ -tunnit onnistuvat helpommin toteuttaa muissakin tiloissa.

Ohjelmat vaihtuvat kolmen kuukauden välein, jolloin tulee uusi musiikki ja koreografia, poikkeuksena BORN TO MOVE™, josta tulee uusi ohjelma 4 kk välein.

BORN TO MOVE™

BORN TO MOVE™ 8–12v on lapsille suunniteltu hauska ryhmäliikuntatunti. Tunnilla soitetaan motivoivaa musiikkia ja siellä tehtävät yksinkertaiset liikkeet ovat saaneet vaikutteita eri tanssityyleistä, itsepuolustuslajeista ja joogasta. Tämä ryhmäliikuntatunti tarjoaa lapsille mahdollisuuden kehittää taitojaan liikkuen ja leikkien.

Les Mills BORN TO MOVE™ 8–12v tarjoavat lapsille ja nuorille tilaisuuden energian purkamiseen ja liikkumiseen heille luonnollisella tavalla. Ohjattu liikunta tukee itsetunnon ja koordinaatiokyvyn kehittymistä sekä mahdollistaa hauskanpidon muiden samanikäisten tunneilla käyvien lasten kanssa.

BODYCOMBAT™

BODYCOMBAT™ sisältää vaikutteita eri taistelulajeista kuten nyrkkeily, karate, taekwondo, kung fu, kickboxing, muay thai ja capoeira. Tällä tunnilla saat purkaa energiaasi ja kehittää kestävyysvoimaa ja räjähtävää voimaa. Tunnin aikana haastat keskivartalosi jopa 1700 “vatsaisku”-aktivaatiolla, ylävartalosi iskuihin ja alavartalosi potkuihin tehokkain yhdistelmin eli liikesarjoin.

Kuvittelet itsellesi vastustajan ja kohdistat iskut ja potkut oikeisiin kohtiin musiikin tempoon taistellen sekä tekniikkaa kehittäen joka kerta enemmän ja enemmän. Tunnin loppupuolella harjoitetaan lihaskuntoa sekä toteutetaan keholle palauttelevat venytykset ja rauhallinen kata, eli toistetaan erilaisia hyökkäys- ja puolustustekniikoita.

BODYPUMP™

BODYPUMP™ on lihaskestävyystunti, jossa apuna ovat tanko, painot sekä lauta ja matto. Tunnin aikana tulee jopa 1200 toistoa eri lihasryhmille. Eri tempojen vaihteluilla saadaan myös rasittavuutta jaoteltua. Tunti haastaa sinut tekemään aina vaan kovemmin ja useamman tunnin jälkeen lisäämään painoja, tiettyyn rajaan saakka, sen jälkeen painoja on hyvä vaihdella.

Bodypumpissa on tärkeä keskittyä tekniikkaan, koska toistoja tulee hurjan paljon! Asiakkaana on kuunneltava tarkoin ohjeet ja katsottava miten ohjaaja näyttää liikeradat eli kohdistaa kuormituksen.

BODYBALANCE™

BODYBALANCE™ koostuu Tai Chi-, jooga- sekä pilatesliikkeistä, jossa haetaan liikkuvuutta ja voimaa. Tämä on kehon ja mielen tunti, jossa pääset keskittymään, tasapainottumaan ja rauhoittumaan. Tunnin aikana keskitytään yhdistämään hengitys ja liike. Liikkuminen tapahtuu musiikkiin ja liikkeet tuntuvat joko vahvoilta tai venyttäviltä, joskus jopa erittäin dynaamisilta.

Pääasia on, että kehosi pääsee tunnin aikana sekä sen jälkeen kokonaisvaltaisesti harmoniaan ja seesteiseen tilaan tasapainoisesti. Tunnin lopussa on meditaatio hetki, joka kestää noin 10 minuuttia. Meditaatiossa mielesi ja kehosi pääsee lepäämään ja ottamaan palautteen harjoittelusta.

GRIT Strength™

GRIT™ Strength on 30 min kestävä HIIT (High Intensity Interval Training) -harjoitus. Grit-tunnilla treenataan kehoa aivan sen äärirajoilla. Harjoittelussa käytetään esim. levytankoa, painoja, lautaa.

Tunnilla kehitetään mm. lihasvoimaa, kestävyyttä, ponnistusvoimaa, hapenottokykyä. Tämä puolituntinen on suorastaan täynnä räjähtävää energiaa eikä jätä ketään kylmäksi. Tulokset näkyvät nopeasti!

LM CORE™

LM CORE™ on vahva keskivartalo tunti, jossa käytetään välineinä kuminauhaa, painoa sekä mattoa. Kaikki ydin on keskivartalossa, joka kannattelee meitä ryhdikkäästi. Tunti sopii pääsääntöisesti kaikille ja on kestoltaan 30 min tai 45 min. Tunnilla annetaan vaihtoehtoja eli erilaisia modifikaatioita.

LM CORE™ harjoitukset ovat, dynaamisia rutistuksia, staattisia hover-kannetteluja ja stabilaattoreiden vahvistusta eli silloin lihakset tukee jotain liikettä. Tunnilla tulet aktivoimaan myös muita lihasryhmiä ja kehosi alueita, kuten takareisiä, pakaroita ja alaselkää. Ihanan tehokasta!

Muut ryhmäliikunnat

Sisäpyöräily/Cycling/Spinning

Sisäpyöräily on tunti, jossa käytetään sisäpyöräilyyn tarkoitettua pyörää. Tuntia ohjaa sisäpyöräilyohjaaja, joka musiikkia ja sen eri tempoja käyttämällä tekee tunnista joko haastavan, helpon tai keskiraskaan. Tunnin aikana käytetään pyörän portaatonta vastusta.

Sisäpyöräily alkaa aina lämmittelyllä, jonka jälkeen se voi olla interval-tyyppinen harjoite tai cardio-henkinen tai matalasykkeinen tasainen ns. tasamaata. Tunnin lopussa on jäähdyttely sekä palauttavat venytykset. Tunnilla kannattaa käyttää kenkiä joissa on klossikiinnike, jotka tuovat pyöräilyyn 30% enemmän tehoja.

Sisäpyöräilyssä saat perus-, vauhti- ja maksimikestävyyttä, riippuen tunnin tasosta. Jos et ole käynyt aikaisemmin tunnilla, kannattaa kuunnella tarkoin pyörän säädöt tunnin alussa, koska silloin tunti on todella tehokas, turvallinen ja hauska!

Rullaus – Roller

Rullaustunnilla päästään syvälle faskioihin eli lihaskalvoihin. Kalvot ovat kolmessa kerroksessa: pinnalla, syvässä kerroksessa sekä lihasta ympäröivässä sidekudoskalvokerroksissa. Kalvon tehtävä on suojata lihaksia, verisuonia sekä hermoja, mutta kalvoilla ei ole selkeää lähtö- tai kiinnityskohtia. Kalvot eli faskiat myös osallistuvata lämmönsäätelyyn, aineenvaihduntaan ja ne myös mukautuvat liikkeeseen ja hengitykseen.

Rullauksella saadaan aikaan paine lihaksessa, jossa tapahtuu rentoutusrefleksi. Lihaskalvo voi olla paksuuntunut ja kireä, joka vaikuttaa venyvyyteen ja liikkuvuuteen. Kalvo mukautuu kuormitukseen, joten säännöllinen rullaus vaikuttaa positiivisesti normaalin asennon ylläpitämiseen, eikä kireydet näin ollen pääse muokkaamaan huomaamatta kehoa vääränlaiseen asentoon.

Rullauksessa käytetään eri voimakkuuksia ja rytmityksiä sekä huomioidaan, että rullaus tapahtuu sydämeen päin. Rullauksessa käydään läpi eri kerroilla kehon meridiaaneja ns. toiminnallisia kulkureittejä: takaketju, etuketju, spiraalilinja sekä sivuketju, ja näihin voidaan ottaa alkuvenytys sekä pientä alkuverryttelyä. Käytettäviä rullia on erilaisia.

Hathajooga

Hathajooga on joogalajina kehokeskeistä. Ha tarkoittaa aurinkoa ja Tha tarkoittaa kuuta. Hatha on perusenergioiden harmonisoimista ja tasapainottamista omassa systeemissämme. Hatha kokonaisuudessaan tarkoittaa työskentelyä, rasittamista. He jotka harjoittavat hathajoogaa ottavat itse vastuun terveydestään ja itsestään. Kehoa pidetään sielutemppelinä ja sellaisena se tulisi myös pitää. Hathajoogassa pyritään fyysisen kehon lisäksi mentaaliseen sekä emotionaaliseen energiakerrokseen mutta myös hengitys on vahvasti läsnä kehonharjoituksissa. Sopii todella hyvin aloittelijoille!

 

Lihaskunto

Lihaskuntotunti on dynaamisista ja staattisista liikesarjoista koostuva hyvin funktionaalista harjoittelua toteuttava tunti, jossa harjoitetaan kehoa monipuolisesti. Tunnin aikana tulee useita toistoja, siellä käytetään rehellisesti voimaa sekä kestävyyttä, räjähtävyyttä.

Sykkeet nousevat sekä laskevat, jolloin harjoittelusta saadaan mukavan vaihteleva. Tunti alkaa aina alkulämmittelyllä ja päättyy venyttelyihin. Tämä tunti ei sisällä mitään vaikeita koreografisia liikesarjoja.

Vatsa-selkä

Vatsa-selkätunti on keskivartaloon keskittyvä tunti, jossa tehdään vuorotellen monipuolisesti vatsa- sekä selkäliikkeitä, joskus mukana on myös apuvälineitä. Liikkeet ovat dynaamisia ja jotkut asennot staattisia, joihin voidaan yhdistellä dynaamisempi osio.

Löydät varmasti kannattelevan lihaksesi ja saat kunnon poltteen keskivartaloon. Vatsa-selkätunti sopii kaikille ja on hyväksi koko keholle.

Syvävenyttely

Syvävenyttely on tunti, jossa keho käydään läpi helppojen venytysliikesarjojen avulla. Rauhallinen flow ja taustalla soiva musiikki antaa venyttelystä voimaa niin arkeen kuin urheiluunkin, sillä se hoitaa kehoa juuri oikealla tavalla. Venytyksissä viivytään 1-2 min riippuen venytettävästä lihasryhmästä tai alueesta.

Säännöllisellä venyttelyllä parannat lihasten aineenvaihduntaa, voimantuottoa sekä liikkuvuutta myös nivelissä. Venyttelyllä ehkäistään ja poistetaan lihasjännitystä sekä urheiluvammoja. Venyttely sopii päätetyöskentelijöille kuin myös aktiiviliikkujille. Jos lihaksesi eivät ole saaneet venytyksiä, voi kehosi tuntua raskaalta ja väsyneeltä. Ammattilaisen ohjauksessa opit kohdentamaan venytyksen oikein.

Rentoutuminen

Rentoutuminen on tunti, jossa energiaa ei juuri käytetä. Tunnilla keskitytään olemaan läsnä omassa kehon keskustassa. Hengitys antaa perusrytmin ja sydämen syke antaa tiedostamattoman rytmin elintoiminnoillemme. Usein kaiken kiireen keskellä emme tunnista kehomme signaaleja, ja näin ollen kehon tarpeet eivät ole suuressa arvossa.

Arvosta itseäsi ja hidasta tahtia, tule hengittämään, rauhoittumaan ja antamaan kehollesi tarvittava tasapaino ankkuroimalla itsesi hetkeksi turvallisesti tähän hetkeen. Menetelminä käytetään vaihtelevasti mielikuvaharjoitteita, jännitys-rentoutusta tai jotakin muuta menetelmä.

KiddieJam©

KiddieJam© on Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutuksessa kehitetty pedagoginen tuote, jonka avulla tuodaan tanssilajikohtaista materiaalia alle kouluikäisten kanssa työskentelevien ohjaajien ja opettajien ulottuville. KiddieJam© tarjoaa alle kouluikäisille lapsille kurkistuksen eri tanssilajien maailmaan.

Koulutetut ohjaajat tarjoavat valintansa mukaan lapsille maistiaisia showtanssista, streetlajeista, paritanssista, kansantanssista sekä baletista unohtamatta luovuutta ja leikkiä. KiddieJam®-nimisiä tanssitunteja voivat pitää vain perusohjaajakoulutuksen käyneet ohjaajat.

FasciaMethod

FasciaMethod tunnilla huolletaan kehoa kokonaisvaltaisesti. Tunnilla tehdään liikkuvuusharjoituksia dynaamisin venytyksin, käyttäen nivelten täysiä liikeratoja. Huomioimme tällä tunnilla lihastoimintaketjut (faskialinjat) ja hyvän kehon kannatuksen sekä harjoittelemme hengityksen käyttämistä ja sen rytmittämistä tekemiseen. Tunnilla on myös liikehallintaliikkeitä ja täsmävenytyksiä. Lopputunnista käytämme faskiapalloa sekä teemme lyhyen loppurentoutuksen. Harjoittelu soveltuu kaikille ja tehostaa suoristuskykyä sekä edesauttaa hyvinvointiamme. FasciaMethod on suomalaisten Fysioterapeuttien kehittämä konseptituote.

TRX

“TRX on kannettava harjoitusväline, joka syntyi olosuhteiden pakosta Yhdysvaltojen Merijalkaväessä, Navy SEALS:issa. TRX:n keksijä ja perustaja Randy Hetrick toimi 14 vuotta Navy SEALina, jossa olosuhteet innoittivat häntä kokeilemaan mahdollisuuksia pysyä fyysisesti hyvässä kunnossa “tuotteella”, josta myöhemmin tuli TRX.

TRX-harjoittelu pohjautuu huipputason tutkimukseen ja parhaiksi todettuihin käytäntöihin armeijasta, ammattiurheilusta ja korkeakouluista. Kokenut tiimimme tekee tiivistä yhteistyötä tuhansien urheilijoiden, valmentajien, liikuntaohjaajien, pelastustyöntekijöiden, asiantuntijoiden sekä professoreiden kanssa ympäri maailmaa. Mikään ruumiinosa ei toimi yksin, jokaisessa liikkeessä on mukana useita ruumiinosia. Yksinkertaisimmassakin liikkeessä ovat mukana jalat, selkä, vatsalihakset, hartiat, kädet ja niska. Keho on lihasten ketju. Siksi myös TRX-liikkeet haastavat koko kehon.”

Aikuinen-vauvajumppa

Tällä tunnilla tehdään liikkeet maltillisesti itseään kuunnellen. Tunti on verrattavissa lihaskunto tuntiin. Tunti alkaa aina alkulämmittelyllä. Liikkeet ovat helppoja ja tukevat vanhemman ja vauvan yhteistä hetkeä mukavalla tavalla. Liikkeet ovat suunniteltu niin, että aikuinen voi halutessaan ottaa vauvan mukaan liikkeen tekemiseen tai vaihtoehtoisesti myös painot. Lopuksi venytellään ja palautellaan kehoa yhteisestä liikuntahetkestä.

Liikunta lisää hyvän olon tunnetta. Pääset tekemään ja harrastamaan muiden samanlaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa. Jokainen saa tehdä liikkeet oman kuntotasonsa mukaan, vaikka ilman painoakin välillä, ja liikkeitä voidaan varioida eli muuttaa tarpeen mukaan yksilöllisesti.

Kahvakuula

Perusliikkeistä koostuva tunti, jossa keho pääsee tekemään monipuolisesti ja moniulotteisesti liikettä toisensa perään. Dynaamisten liikesarjojen eli alkulämmittelyn jälkeen, tunti koostuu erilaisten liikkeiden ansiosta niin tasapaino, kuin myös koordinaatio sekä voimantuotto liikesarjoista. Lopuksi annetaan kehon palautua treenistä ja venytellään lyhytkestoisesti eri lihasryhmiä. Kuula välineenä on erittäin monikäyttöinen ja helppo, vaikka moni voi sitä vierastaa aluksi. Kuulia voi varata useamman eri kokoisen, joita voi monipuolisesti hyödyntää erilaisten liikkeiden toistosarjoissa.